Seireeni, hienostunut vai boheemi – mikä näistä sensuaalisen naisen arkkityypeistä sinä olet?

Kirsti KuosmanenUncategorized

Nainen vapautuu ja löytää voimansa, kun hän omistaa oman eroottisen elinvoimansa. Se on alkuvoimamme. Yksi meidän suurimmista psykologista ja biologisista tarpeistamme on toisen ihmisen kohtaaminen. Me saamme turvaa laumasta, me ystävystymme, rakastumme ja lisäännymme toisten kanssa.

Tämän takia Rakastajatar-arkkityypin energia on kaikkiin naisiin sisään rakennettuna. Toisilla se voi olla määräävä tekijä, toisilla joku muu kuudesta muusta pääarkkityypistä voi olla hallitseva: äiti, neito, kuningatar, mystikko, tietäjänainen tai metsästäjätär.

Arkkityypit, joista kirjoitan, perustuvat jungilaisen psykologian näkemykseen. Arkkityypit luovat pohjan intuitiiviselle, ei- opitulle käyttäytymiselle. Ne ovat energioita tai malleja ihmiskunnan yhteisessä alitajunnassa.

Viettelijätär

Jokainen nainen voi kuitenkin löytää sisältään Rakastajatar-arkkityypin ja sen voi jakaa useampaan Viettelijätär-arkkityyppiin. Nämä arkkityypit ovat aktiivisia sisälläsi, kun olet siinä euforisessa tilassa, jonka koet rakastuessasi, kun kiihotut tai kun työskentelet intohimoisesti jonkun projektin parissa. Tunnet että olet täynnä luovuutta ja virtaa, olet leikkisä, intohimoinen ja tunnet itsesi kauniiksi.

Kun nainen löytää viettelevän ja vetovoimaisen potentiaalinsa, hän syttyy hehkuun. Hänessä on ”sitä jotakin”, kiehtovaa, mystistä, karismaattista säteilyä. Viettelevä voima ei ole manipulointia. Se on läsnäoloa, intohimoa elämää kohtaan, täyttä yhteyttä sensuaaliseen ja luovaan voimaan sisälläsi.

Olen valikoinut tähän 9 eri Viettelijättären arkkityyppiä ja listannut tunnettuja naisia, jotka mielestäni kuvastavat kyseistä arkkityyppiä. Tunnistatko näistä oman tyyppisi?

Seireeni

Sinulla ei ole kahleita. Omistat eroottisen energiasi sen houkuttelevimmassa muodossa. Säteilet varmuutta, sensuaalisuutta ja käsin kosketeltavaa eroottista energiaa. Elät hetkessä, olet leikkisä ja spontaani. Haasteesi voi olla, että sinun on vaikea sitoutua pitkäaikaisiin suhteisiin tai projekteihin.
Esimerkkejä: Kim Kardashian, Samantha Fox Sinkkuelämää-sarjasta.

Hienostunut

Sinusta huokuu eleganssi, sivistyneisyys ja ripaus mysteeriä. Saat ihmiset pauloihisi vilpittömällä kiinnostuksellasi muita kohtaan, intuitiollasi ja viehätysvoimallasi. Käytät myös terävää älyäsi ja strategista ajattelua. Haasteenasi on, että liika analysoiminen ja ajattelu pitävät sinut päässäsi etkä uskalla laskea suojavarustuksiasi.
Esimerkkejä: Emma Watson, Prinsessa Diana, Cate Blanchett

Boheemi

Sinun vapaa luontosi ja seksikkään huoleton elämänasenteesi ovat vastustamattomia. Olet itsenäinen, vapaa sielu, joka vähät välittää mitä muut sinusta ajattelevat. Sinussa on maanläheistä kehollisuutta, joka on houkuttelevaa. Viehätyksesi vapauteen ja intohimoon voi vaikeuttaa romanttisia suhteita. Joskus katkaiset yhteyden tunteisiisi ja haavoittuvuuteesi, joka aiheuttaa haasteita.
Esimerkkejä: Angelina Jolie, Erykah Badu

Diiva

Sinä tihkut glamouria ja kuningatar energiaa, joka vaatii ihailua ja kunnioitusta. Uhkut sensuaalisuutta ja vahvaa feminiinistä energiaa. Haluat elämältä parasta ja olet valmis käyttämään lahjojasi, viehätysvoimaasi ja sosiaalisia taitojasi saavuttaaksesi sen. Kilpailunhalu ja kateus ja mustasukkaisuus voivat himmentää tavoitteitasi.
Esimerkkejä: Beyonce, Karita Mattila

Viaton

Sinussa on epätavallinen yhdistelmä tyttömäistä viehkeyttä ja aikuisen naisen sensuaalista charmia. Se on lumoavaa ja kiehtovaa. Sinulla on syvä yhteys sisäiseen lapseesi, sen iloiseen, spontaaniin luonteeseen, mutta myös tarpeisiin. Lapsen tyydyttämättömät tarpeet voivat johtaa sinut läheisriippuviin suhteisiin ja ”rakastumis- addiktioon”. Kypsyyden myötä saat tasapainoon varjosi ja tunteesi.
Esimerkkejä: Marilyn Monroe, Rihanna

Jumalatar

Sinun aistillinen ja tyyni olemuksesi saa sinut näyttämään kuin olisit toisesta maailmasta. Sinulla on syvä sisäinen fokus ja rauha. Yhteys johonkin suurempaan on sinulle tärkeää. Arvokkuutesi, itsevarmuutesi, ja tasapainosi hypnotisoivat. Sielukas läsnä oleva sensuaalisuutesi ja maanläheinen olemuksesi vetävät vahvasti puoleensa. Etäisyys, jota pidät, on kiehtovaa, mutta haasteesi on, että käännyt niin vahvasti sisään päin, että et ole enää yhteydessä sensuaalisuutesi , spontaanisuuteesi ja muihin ihmisiin.
Esimerkkejä: Laulajat Sade ja Lana del Ray

Aistillinen

Olet hoivaavan rakkauden, jykevän ja vahvan aistillisen nautinnon lähde. Janoat rikkaita ja käsin kosketeltavia kokemuksia. Sensuaalisuutesi yhdistyy puoleensavetävään äidilliseen energiaan. Aistinautinnot, kuten syöminen, ovat sinulle tärkeitä. Olet lämmin, maanläheinen ja rakastava. Kun annat itsesi olla sitä mitä olet, energiasi on huumaavaa. Haasteesi on, että otat liian äidillisen asenteen ja intohimosi unohtuu.
Esimerkkejä: Tv- kokki Nigella Lawson, italialainen näyttelijätär Sophia Loren

Bosslady

Sinä johdat makuuhuoneessa ja työpaikalla. Olet itsevarma ja pätevä. Sinulla on oma voima hallussa. Tyylikäs käyttäytymisesi, terävyys, tarkkanäköisyytesi ja emotionaalinen riippumattomuus ovat viehätysvoimasi salaisuudet. Yli -ajatteleminen ja kilpailuhenkisyys voivat vaikeuttaa kykyäsi nautintoon ja hetkessä elämiseen.
Esimerkkejä: Amalia Clooney, Madonna

Leikkisä

Sinussa ilmeikkyyttä, terävää leikkisyyttä ja vinoa huumoria, joka yllättää ja vetää puoleensa. Olet avoin ja ilkikurinen. Ikuinen kuohunta, luonnollinen sensuaalisuus ja kepeys sinussa ovat kiehtovia. Osaat juhlistaa spontaania sensuaalisuuttasi. Haasteena sinulle on kasvaa kypsään viisaaseen naiseuteen menettämättä tätä ikuisen leikin ominaisuutta.
Esimerkkejä: Cameron Diaz, Audrey Hepburn

Kuva: Alex Iby/Unsplash