Sabotoitko omia unelmiasi?

Kirsti KuosmanenItsemme rakastaminen, Nautinto, Tunteet, Unelmat

Sisäinen sabotoija

Nyt on uuden vuoden lupaukset tehty, aarrekartat askarreltu ja manifestaatiot taiottu tälle vuodelle. Unelmat odottavat täyttymistään, askelmerkit on asetettu, mikä voisi enää estää niiden toteutumista? On aika kohdata sisäinen sabotoija.

Unelmat kariutuvat

Minulla oli alkusyksystä mahdollisuus toteuttaa yksi unelmistani, päästä opettamaan tantraa eksoottiselle trooppiselle saarelle. Ystäväni järjestää siellä kursseja ja ajattelin ehdottaa hänelle yhteistä kurssia. Tiesin että  hän tekisi hyvin mielellään yhteistyötä kanssani. Mutta  ihan huomaamattani aloin lannista itseäni ajatuksilla kuten ” ehkä hän haluaa tehdä koulutuksen toisen ystävämme kanssa, he ovat läheisempiä, ovat suunnitelleet matkustavansa yhdessä…  ja niin edelleen. ” Jäin odottamaan parempaa hetkeä ehdotukselleni ja sitten se vaan unohtui….Unohtui, iso unelmani! Kunnes huomasin että joku toinen oli pyytänyt häntä yhteistyöhön saman kurssin tiimoilta. Olin täysin raivona itselleni, miten minä voin unohtaa tällaisen asian, miksi en tarttunut siihen, miten ja miksi minä sabotoin oman unelmani?

Ansaitsenko hyvää?

Meillä on psyykessämme osia jotka ovat oppineet että hyvän vastaanottaminen voi olla  vaarallista. Pieni sisäinen lapseni, joka oli joutunut selviytymään olosuhteissa joissa ei saanut tarpeeksi huomiota, rakkautta tai huolenpitoa, on arvioinnut tilanteen niin että  ”on parasta selviytyä ilman tätä hyvää ja itse asiassa en ole sen arvoinen”.

Monia meitä vaivaa syvällä oleva arvottomuuden tunne. Minussa on jotain vikaa ja minä en ansaitse hyvää. Itse asiassa voi olla vaarallista keikuttaa tätä venettä, joten torjutaan se hyvä keinolla millä hyvänsä. Ja niin tärkeät halumme, tavoitteemme, unelmamme unohtuvat tai emme vaan saa toteutettua niitä.

Ainoa keino on kuitenkin hyväksyä tämä pieni sisäinen sabotoija. Hyväksyä se, vaikka siitä olisi kehittynyt sisällemme iso ja ankara tuomari. Ja rakastaa sitä kaikesta huolimatta, antaa sille anteeksi ja asettaa rajat. Saat olla mukanani mutta enää sinä et sabotoi. Annan tietoisesti vallan niille osille itseäni jotka voimallisesti tukevat unelmiani.

Nautinnon voima

Tämä sama kaava pätee suosikki aiheeseeni seksuaaliseen nautintoon. Jos hermostoni ei ole tottunut vastaanottamaan suuria määriä nautintoa, on aika alkaa harjoittelemaan sitä. Tietoiset keholliset nautinnon harjoitukset menevät suoraan syvälle aivoihin ja viestittävät alitajunnalle että on turvallista ottaa vastaan nautintoa, on turvallista vastaanottaa hyvää. Jokaisella meillä pitäisi olla oma seksuaalisen nautinnon harjoitus. Se voi olla hyvinkin yksinkertainen, kuten hetki kehosi sensuaalista silittelyä ja koskettelua. Tämä tukee hyvän vastaanottamista kaikilla muillakin elämän osa- alueilla.

Tanssitaan pöydillä

Selviytymisen ja henkiinjäämisen aikakausi olkoon ohitse. Me haluamme nauttia täysin rinnoin, juhlistaa elämää. Toteuttaa halut ja unelmat. Haluamme juoda elämänmaljan pohjaan saakka, heittää sen huolettomasti olkamme yli ja tanssia kevytkenkäisesti pöydillä. Luottaa Maailmankaikkeuteen. Tapahtukoon tänä vuonna kaikki mitä toivomme tai jotain vielä parempaa.