Primadonna, renki, henki, sinäkin olet näyttelijä.

Kirsti KuosmanenImprovisaatio, Parisuhde, Rakkaus, Tantra, Tantraseksi

Tantran ja teatterin taika

Olen intohimoinen kahden asian suhteen, tantran ja teatteri- improvisaation. Ne ovat hyvin samankaltaisia, ajatellaan nyt vaikka tantrista seksiä. Olemme valmiita leikkimään. Olemme valmiita luomaan yhdessä. Seuraamme impulssejamme. Se voi olla hauskaa, hurjaa, kaunista. Annamme virran ja flown kuljettaa meitä hetki hetkeltä ilman mitään päämäärää tai maalia. Seuraamme energiaa sinne missä on eniten innostusta tai kiihotusta, hekumaa. Hengitämme yhdessä, liikumme yhdessä, ääntelemme yhdessä. Ilmaisemme tunteitamme. Astumme tilaan missä jokin suurempi luova voima ottaa ohjat käsiinsä. Maagisia asioita tapahtuu. Ilmassa on taikaa. Teatterin tai tantran taikaa.

Neuronit kipinöivät

Kun neurotieteessä puhutaan uusien ajatusmallien, aistimusten tai tunteiden omaksumisesta, sanotaan että neuronit jotka kipinöivät yhdessä kiinnittyvät yhteen. Joten kun leikimme intohimoisesti yhdessä ja laajennamme kokemuksiamme, olipa se sitten teatterin lavalla tai tantrisissa harjoituksissa, luomme uusia hermoyhteyksiä ja hermoratoja aivoissamme. Ja vahvistamme yhteyttä myös leikkikaverien tai partnerimme kanssa. Koemme yhdessä enemmän ja syvemmin. Valloitamme uusia maailmoja, laskeudumme tuntemattomiin syvyyksiin, löydämme aarteita.

Koko maailma on näyttämö

Me olemme kaikki improvisoijia ja näyttelijöitä tässä Elämän Teatterissa. Aivan kuten William Shakespearekin sen sanoi : ”Koko maailma on näyttämö, ja miehet, naiset, kaikki siin’ esiintyvät; kukin tulee, menee; jokaisell’ eläissään on monta osaa”.

Meillä kaikilla on erilaisia rooleja ja esitämme rooleja toistemme kanssa. Joskus olemme omaksuneet jonkun roolin jo hyvin varhain lapsuudessa, roolin josta pidämme tiukasti kiinni: ” se joka on kiltti, se joka hoitaa hommat, se joka on vihainen , se joka aina kärsii”. Usein jos joku astuu pois totutusta roolistansa, käyttäytyy erilailla, ottaa kontaktia erilailla tai on vain erilainen kuin ennen, se aiheuttaa hämmennystä ja vahvoja reaktioita ihmisissä ympärillä, ihmissuhteessa, perhedynamiikassa, työyhteisössä.  Tämä siksi että yhden muuttuminen heiluttaa rakenteita ja kutsuu muitakin muutokseen.

Naamion riisuminen

Rooleilla leikkiminen voi olla hauskaakin, varsinkin kun teemme sen tietoisesti. Kuitenkin yksi tantristen harjoitusten perusideoita on naamioiden ja roolien riisuminen ja oman todellisen, autenttisen itsemme paljastaminen sekä itselle että muille. Se on avain syvempään intiimiin kontaktiin, läheisyyteen, sisällämme ja ulkopuolellamme.

Kun improvisoimme tärkeintä on että tunnemme olevamme turvassa toisten näyttelijöiden kanssa. Tiedän että siinä vieressä on läsnä kaveri joka ryntää apuun koska tahansa tarvitsen sitä. Silloin uskallan rohkeasti heittäytyä ja pistää itseni likoon. Ja aivan kuten näyttämöllä, silloin kun tunnet olevasi turvassa ihmisuhteessasi, tulet nähdyksi, sinut hyväksytään ja sinua rakastetaan juuri sellaisena kuin olet, uskallat pudottaa naamiosi. Se on on tie todelliseen läheisyyteen. Siihen intiimiin yhteyteen jota me kaikki pohjimmiltamme kaipaamme ja janoamme.

Joten otetaan aikaa toisillemme näinä pimeinä syystalven iltoina, nautitaan ja inspiroidutaan intohimoisesta, tietoisesta leikistä toistemme kanssa, joko naamioiden kanssa tai ilman.