Herkistymisen voima

Kirsti KuosmanenItsemme rakastaminen, Naisen seksuaalisuus, Nautinto, Parisuhde, Rakkaus, Tantra

Voi kuinka olen yrittänyt olla vahva. Esittänyt itsevarmaa, ilmaissut mielipiteeni, antanut neuvoja. Samalla sisälläni on riehunut valtava epävarmuus ja epäilys itseäni kohtaan sekä tarve miellyttää kaikkia mahdollisia tahoja. Kai minusta tykätään? Saanhan olla osa tätä porukkaa?

Viime vuosina olen kuitenkin saanut kiinni uudenlaisesta ja todellisesta voimasta. Olen päässyt omaan ytimeeni. Se on tapahtunut kehollisen nautinnon kautta. Mitä enemmän olen läsnä oman kehoni tuntemuksissa ja kuuntelen sen viestejä, sitä juurtuneempi olen omaan itseeni.

Valitsen mitä haluan

Ehkä sinäkin olet tottunut menemään pää kolmantena jalkana eteenpäin.

”Kun kello soi ponnahdan pystyyn kuin vieteri ja päivän suorittaminen alkaa. On kiire, en voi hyvin, pulssi hakkaa tai kehoni oirehtii muilla tavoin stressin kourissa. Aikaa ei tunnu olevan nautinnolle. Se on vain yksi uusi vaatimus loputtomassa tehtävälistassa. ”

Nautinnon harjoitteleminen alkaa hyvin yksinkertaisista mutta perustavaa laatua olevista asioista. Se on herkistymistä omille tuntemuksille. Vain sitä kautta opit kuuntelemaan mikä on sinun todellinen ”ei”:si ja mikä on sinun ”kyllä”:si. Opit ilmaisemaan omat rajasi. Suurin osa jännityksistä ja traumoista joita kannamme kehossamme johtuu siitä ettei meillä ollut valinnan mahdollisuutta jossakin tilanteessa. Nyt voit tietoisesti opetella sanomaan ääneen sen mitä sinä haluat ja miten sinä haluat, oli sitten kyse työasioista, perhe-elämästä tai eroottisesta leikistä.

Rakkauden kosketus

Meillä kaikilla on kaipuu rakkauteen ja hyväksyntään, jotka ovat meille elintärkeitä asioita. Se on hyvin inhimillistä. Kun osaat koskettaa itseäsi rakkaudella , osaat koskettaa myös ihmisiä ympärilläsi. Sekä fyysisesti että kuvainnollisesti. Avaudutaan rakkaudelle ja kesälle.