Minä olen tarinankertoja ja tutkimusmatkailija. Olen rakastajatar, villinainen, soturitar, tietäjänainen ja äiti.

Image

Minä olen tarinankertoja ja tutkimusmatkailija. Olen rakastajatar, villinainen, soturitar, tietäjänainen ja äiti.

Tieni on kulkenut monien seikkailuiden ja yllättävien elämänmuutosten kautta yhä syvemmälle kohti omaa aitoa itseäni. Minä olen seksi-, rakkaus- ja parisuhde valmentaja, tantraopettaja, psykoterapeutti, näyttelijä, ja äiti. 


Kirsti Kuosmanen, parisuhdevalmentaja ja tantraopettaja

Aloitetaan kertomus omasta matkastani siitä kun nuorena punkkarina muutin Lontooseen. Olin töissä hotelleissa, ravintoloissa ja klubeilla. Elämä oli rock’n rollia. Lontoossa ovet avautuivat  teatterikouluun ja teatterin maagiseen maailmaan. Luovuus, näyttämöt, roolit ja naamiot valtasivat elämääni, mutta sisääni astui myös pelko, kilpailu ja suorittaminen. Heräsi kysymys miksi ilo katoaa ja kuristava työ sekä ahdistus astuvat sen tilalle? Täytyykö minun näytellä aina jotain roolia? Piiloutua naamion taakse? Miellyttää? Kuka minä oikeasti olen?

Tapasin miehen, muutin takaisin Suomeen ja sain kaksi ihanaa lasta, mutta ahdistus sisälläni kasvoi. Kävin terapiassa ja lopulta opiskelin itsekin psykoterapeutiksi, hahmoterapeutiksi (Gestalt) Tanskassa. Ymmärsin yhteyden kehon, mielen ja tunteiden välillä ja miten ne hakeutuvat luonnollisesti terveeseen tasapainoon, kun poistamme esteet energian virtaukselta. Life coaching opetti minulle miten ajatuksemme ja uskomuksemme vaikuttavat elämäämme, unelmiimme ja tulevaisuuteemme. Opin positiivista psykologiaa ja neurotieteitä.

Kun kuorin persoonaani kerros kerrokselta kuin sipulia tuli eteeni kysymys: tässäkö kaikki on?  Alkoi uusi matka henkisyyden maailmaan, joogaan, meditaation, shamanismiin ja tantraan. Matkustelin ja opiskelin Euroopassa, Intian Ashrameissa, Balin temppeleissä ja Sumatran viidakoissa. Löysin elämänenergian lähteille syvällä sisälläni ja löysin sieluni.

Tämän henkisen matkan jälkeen palasin kuitenkin vahvasti kehooni. Koin että haluan elää omassa kehossani, kohdata inhimillisyyteni ja ihmisyyteni tässä kehossa ja katsoa kuinka syvästi ja vapaasti voin kohdata toisen ihmisen. Seksi-, rakkaus- ja parisuhde valmennusopintojen myötä olen tutustunut kehollisuuden ja seksuaalisuuden voimaan sekä parisuhteiden saloihin.

Olen parantanut itseni masennuksesta, paniikkihäiriöstä, syömishäiriöstä, seksuaalisesta haluttomuudesta ja niiden taustalla olevista traumoista loistavien opettajien ja terapeuttien tuella. Olen oppinut avaimet kukoistavaan elämään, jonka voimme itse luoda tietoisesti. Minä valitsen päivittäin asenteen että elämä on juhlaa ja että me saamme kukoistaa siinä.  Elämä tuo joka tapauksessa eteen haasteita ja murheita, joskus ne täytyy hoitaa tehokkaasti toimimalla, joskus ajattelemalla, joskus purkaen tunteita itkien, raivoten, nauraen. Näin palaamme tasapainoon, se on elämän ihmeellinen voima.

Minussa yhdistyvät eläin ja henki, järki ja tunteet, valo ja varjot. Tätä kaikkea haluan kannatella itsessäni ja juhlistaa luontoani! Jos haluat tutkia omaa tietäsi, kuljen mielelläni kanssasi.


”Kun sytytät sisäisen tulesi elät intohimoista elämää joka tuntuu rikkaalta ja merkitykselliseltä ja joka on täynnä innostavia ja ihmeellisiä mahdollisuuksia.”


Image


Image

"Kirstin kurssilla olen oppinut laajentamaan ja syventämään omaa kokemustani seksuaalisuudesta sekä naiseudesta, hyväksymään erilaisia tunteita ja olen antanut niiden virrata vapaasti itsessäni. Lisäksi olen rohkaistunut antautumaan nautinnon ja ilon kokemuksiin tavalla, joka ennen kursseja ja tantraan perehtymistä on ollut haastavampaa. Kursseilta olen saanut oppia niin omaan elämääni kuin työhöni.

Kirsti on luotettava, turvallinen ja hyvin innostava. Hänen energisyytensä tarttuu helposti muihin ja hänen viisaudestaan on ollut antoisaa oppia. Kirsti ei aseta itseään muiden yläpuolelle, vaan on välitön sekä aito ja kohtaa ihmiset hyvin tasavertaisina, kunnioittaen sekä sydämellisesti. Kirstin voimakas läsnäolo, lempeä sekä samalla riittävän jämäkkä tapa ohjata, luovat ympäristön, jossa on helppo heittäytyä tutkimusmatkalle seksuaalisuuteen ja omaan itseensä." —Oona Turunen, Seksuaaliterapeutti