Herkistymisen voima

Kirsti KuosmanenItsemme rakastaminen, Naisen seksuaalisuus, Nautinto, Parisuhde, Rakkaus, Tantra

Voi kuinka olen yrittänyt olla vahva. Esittänyt itsevarmaa, ilmaissut mielipiteeni, antanut neuvoja. Samalla sisälläni on riehunut valtava epävarmuus ja epäilys itseäni kohtaan sekä tarve miellyttää kaikkia mahdollisia tahoja. Kai minusta tykätään? Saanhan olla osa tätä porukkaa?

Viime vuosina olen kuitenkin saanut kiinni uudenlaisesta ja todellisesta voimasta. Olen päässyt omaan ytimeeni. Se on tapahtunut kehollisen nautinnon kautta. Mitä enemmän olen läsnä oman kehoni tuntemuksissa ja kuuntelen sen viestejä, sitä juurtuneempi olen omaan itseeni.

Valitsen mitä haluan

Ehkä sinäkin olet tottunut menemään pää kolmantena jalkana eteenpäin.

”Kun kello soi ponnahdan pystyyn kuin vieteri ja päivän suorittaminen alkaa. On kiire, en voi hyvin, pulssi hakkaa tai kehoni oirehtii muilla tavoin stressin kourissa. Aikaa ei tunnu olevan nautinnolle. Se on vain yksi uusi vaatimus loputtomassa tehtävälistassa. ”

Nautinnon harjoitteleminen alkaa hyvin yksinkertaisista mutta perustavaa laatua olevista asioista. Se on herkistymistä omille tuntemuksille. Vain sitä kautta opit kuuntelemaan mikä on sinun todellinen ”ei”:si ja mikä on sinun ”kyllä”:si. Opit ilmaisemaan omat rajasi. Suurin osa jännityksistä ja traumoista joita kannamme kehossamme johtuu siitä ettei meillä ollut valinnan mahdollisuutta jossakin tilanteessa. Nyt voit tietoisesti opetella sanomaan ääneen sen mitä sinä haluat ja miten sinä haluat, oli sitten kyse työasioista, perhe-elämästä tai eroottisesta leikistä.

Rakkauden kosketus

Meillä kaikilla on kaipuu rakkauteen ja hyväksyntään, jotka ovat meille elintärkeitä asioita. Se on hyvin inhimillistä. Kun osaat koskettaa itseäsi rakkaudella , osaat koskettaa myös ihmisiä ympärilläsi. Sekä fyysisesti että kuvainnollisesti. Avaudutaan rakkaudelle ja kesälle.

Feeniks nousee

Kirsti KuosmanenNaisen seksuaalisuus, Nautinto, Tantra, Tunteet

Feeniks nousee tuhkasta.
Otan voimani takaisin. Sytytän sisäisen tuleni. Tämä nainen palaa!
Astun ulos roviosta jossa noitia poltetaan. Ravistan pois pelon luistani, ytimistäni, soluistani.
Aukaisen lepositeet, jätän Seilin saaren ja Hysterian taakseni.
Astun villiin, kesyttämättömään Alkuvoimaani.
Astun Orgastiseen loistooni.
Kuin hämähäkki kudon elämänlangasta ihmeellisen verkon.
Kutsun kokoon villit tuulet kaikista ilmansuunnista.
Syvällä meren pohjassa teen viisauden helmistä kaulanauhan.
Ulvon kuuta ja annan lanteideni kiemurrella.
Olen Käärmejumalatar. Olen Nautinnon kuningatar. Olen Erämaiden Lumoojatar.
Olen aistillinen, musta, kuuton yö ja sumuinen aamu.
Olen kuplivaa samppanjaa.
Vaikerran, väreilen ja kiemurtelen.
Karjun jalopeuran voimalla ja syöksen tulta.
Nauran, nauran, hurjaa ja hervotonta naurua. Kuka minut nyt voisi pysäyttää?
Olen intohimoinen, halukas, nälkäinen ja kontrolloimaton.
Otan voimani takaisin. Feeniks nousee tuhkasta.

Maalaus: Riding Phoenix/ Maria NK

Sabotoitko omia unelmiasi?

Kirsti KuosmanenItsemme rakastaminen, Nautinto, Tunteet, Unelmat

Sisäinen sabotoija

Nyt on uuden vuoden lupaukset tehty, aarrekartat askarreltu ja manifestaatiot taiottu tälle vuodelle. Unelmat odottavat täyttymistään, askelmerkit on asetettu, mikä voisi enää estää niiden toteutumista? On aika kohdata sisäinen sabotoija.

Unelmat kariutuvat

Minulla oli alkusyksystä mahdollisuus toteuttaa yksi unelmistani, päästä opettamaan tantraa eksoottiselle trooppiselle saarelle. Ystäväni järjestää siellä kursseja ja ajattelin ehdottaa hänelle yhteistä kurssia. Tiesin että  hän tekisi hyvin mielellään yhteistyötä kanssani. Mutta  ihan huomaamattani aloin lannista itseäni ajatuksilla kuten ” ehkä hän haluaa tehdä koulutuksen toisen ystävämme kanssa, he ovat läheisempiä, ovat suunnitelleet matkustavansa yhdessä…  ja niin edelleen. ” Jäin odottamaan parempaa hetkeä ehdotukselleni ja sitten se vaan unohtui….Unohtui, iso unelmani! Kunnes huomasin että joku toinen oli pyytänyt häntä yhteistyöhön saman kurssin tiimoilta. Olin täysin raivona itselleni, miten minä voin unohtaa tällaisen asian, miksi en tarttunut siihen, miten ja miksi minä sabotoin oman unelmani?

Ansaitsenko hyvää?

Meillä on psyykessämme osia jotka ovat oppineet että hyvän vastaanottaminen voi olla  vaarallista. Pieni sisäinen lapseni, joka oli joutunut selviytymään olosuhteissa joissa ei saanut tarpeeksi huomiota, rakkautta tai huolenpitoa, on arvioinnut tilanteen niin että  ”on parasta selviytyä ilman tätä hyvää ja itse asiassa en ole sen arvoinen”.

Monia meitä vaivaa syvällä oleva arvottomuuden tunne. Minussa on jotain vikaa ja minä en ansaitse hyvää. Itse asiassa voi olla vaarallista keikuttaa tätä venettä, joten torjutaan se hyvä keinolla millä hyvänsä. Ja niin tärkeät halumme, tavoitteemme, unelmamme unohtuvat tai emme vaan saa toteutettua niitä.

Ainoa keino on kuitenkin hyväksyä tämä pieni sisäinen sabotoija. Hyväksyä se, vaikka siitä olisi kehittynyt sisällemme iso ja ankara tuomari. Ja rakastaa sitä kaikesta huolimatta, antaa sille anteeksi ja asettaa rajat. Saat olla mukanani mutta enää sinä et sabotoi. Annan tietoisesti vallan niille osille itseäni jotka voimallisesti tukevat unelmiani.

Nautinnon voima

Tämä sama kaava pätee suosikki aiheeseeni seksuaaliseen nautintoon. Jos hermostoni ei ole tottunut vastaanottamaan suuria määriä nautintoa, on aika alkaa harjoittelemaan sitä. Tietoiset keholliset nautinnon harjoitukset menevät suoraan syvälle aivoihin ja viestittävät alitajunnalle että on turvallista ottaa vastaan nautintoa, on turvallista vastaanottaa hyvää. Jokaisella meillä pitäisi olla oma seksuaalisen nautinnon harjoitus. Se voi olla hyvinkin yksinkertainen, kuten hetki kehosi sensuaalista silittelyä ja koskettelua. Tämä tukee hyvän vastaanottamista kaikilla muillakin elämän osa- alueilla.

Tanssitaan pöydillä

Selviytymisen ja henkiinjäämisen aikakausi olkoon ohitse. Me haluamme nauttia täysin rinnoin, juhlistaa elämää. Toteuttaa halut ja unelmat. Haluamme juoda elämänmaljan pohjaan saakka, heittää sen huolettomasti olkamme yli ja tanssia kevytkenkäisesti pöydillä. Luottaa Maailmankaikkeuteen. Tapahtukoon tänä vuonna kaikki mitä toivomme tai jotain vielä parempaa.

I’m sexy and I know it!

Kirsti KuosmanenNaisen seksuaalisuus, Nautinto, Orgasmi, Seksikkyys, Tantra

Olen seksikäs ja tiedän sen! Onpas se pelottavaa sanoa. Mutta miksi? Koska… mitähän muut ajattelevat minusta: hän on liian vanha, itserakas, mikä se luulee olevansa,  ei edes hyvässä kunnossa, liikaa sitä ja liian vähän tätä. Tällä tavalla me annamme voimamme pois, näille äänille päässämme. Annamme nautintomme pois,  annamme elämänilomme pois ja annamme pois elinvoimamme. Meitä on vuosikausia opetettu tähän ja nyt olemme jo täysin tottuneita siihen että annamme vallan jollekulle muulle määritellä meidät ulkoapäin.

Sisäpiirin juttu

Luultavasti mikään muu asia ei ole yhtä kaupallistettu kuin seksikkyys. Se on ahdettu pieneen laatikkoon ja kapeisiin mielikuviin siitä mitä seksikkyys on ja minkälaista sen pitäisi olla. Ja sitten meille myydään tuhansia tuotteita että saisimme edes hetken aikaa tuntea itsemme seksikkäiksi. Tämä koskee sekä miehiä että naisia.

On vallankumouksellista ottaa takaisin oma seksuaalinen voimamme ja seksikkyytemme. Seksikkyytemme kuuluu meille. Se on sisäpiirin juttu eli se lähtee sisältäpäin.

Koko kehon orgasmi

Kun opetan koko kehon orgasmia tantrakursseillani, johdatan lopuksi osallistujat mielikuva- ja kokemusmatkalle , jossa he rakastelevat luonnon eri elementtien kanssa. Maan ja sammaleiden kanssa, kallioiden ja vuorten kanssa, jokien, merien ja räiskyvän tulen kanssa, lempeän tai myrskyävän tuulen kanssa, lopulta tähtien ja koko universumin kanssa. Uskon että tähdet syntyvät orgastisesti. Alkuräjähdys on orgasmeista suurin. Luonto on täynnä seksuaalista luovaa elinvoimaa. Luonto on hyvin, hyvin seksikäs.

Seksikäs luontomme

Me kaikki olemme seksikkäitä omalla ainutlaatuisella tavallamme, eri sävyin ja vivahtein. Naisena voit olla kurvikas ja ihanan ylitsepursuava kuin Mae West tai enkelimäisen herkkä, voit olla seksikäs keijukainen tai metsänhenki, bdsm-kuningatar,  mudasta nouseva villinainen , raivokas noita tai sydämellinen hippi. Meidän luontomme on olla seksikäs. Seksuaalienergia on elämänenergiaa ja elinvoimaa. Anna lupa omalle autenttiselle seksikkyydellesi. Anna seksikkyytesi virrata kehosi läpi. Se on koko kehon kokemus. Millaista on sinun seksikkyytesi?

Primadonna, renki, henki, sinäkin olet näyttelijä.

Kirsti KuosmanenImprovisaatio, Parisuhde, Rakkaus, Tantra, Tantraseksi

Tantran ja teatterin taika

Olen intohimoinen kahden asian suhteen, tantran ja teatteri- improvisaation. Ne ovat hyvin samankaltaisia, ajatellaan nyt vaikka tantrista seksiä. Olemme valmiita leikkimään. Olemme valmiita luomaan yhdessä. Seuraamme impulssejamme. Se voi olla hauskaa, hurjaa, kaunista. Annamme virran ja flown kuljettaa meitä hetki hetkeltä ilman mitään päämäärää tai maalia. Seuraamme energiaa sinne missä on eniten innostusta tai kiihotusta, hekumaa. Hengitämme yhdessä, liikumme yhdessä, ääntelemme yhdessä. Ilmaisemme tunteitamme. Astumme tilaan missä jokin suurempi luova voima ottaa ohjat käsiinsä. Maagisia asioita tapahtuu. Ilmassa on taikaa. Teatterin tai tantran taikaa.

Neuronit kipinöivät

Kun neurotieteessä puhutaan uusien ajatusmallien, aistimusten tai tunteiden omaksumisesta, sanotaan että neuronit jotka kipinöivät yhdessä kiinnittyvät yhteen. Joten kun leikimme intohimoisesti yhdessä ja laajennamme kokemuksiamme, olipa se sitten teatterin lavalla tai tantrisissa harjoituksissa, luomme uusia hermoyhteyksiä ja hermoratoja aivoissamme. Ja vahvistamme yhteyttä myös leikkikaverien tai partnerimme kanssa. Koemme yhdessä enemmän ja syvemmin. Valloitamme uusia maailmoja, laskeudumme tuntemattomiin syvyyksiin, löydämme aarteita.

Koko maailma on näyttämö

Me olemme kaikki improvisoijia ja näyttelijöitä tässä Elämän Teatterissa. Aivan kuten William Shakespearekin sen sanoi : ”Koko maailma on näyttämö, ja miehet, naiset, kaikki siin’ esiintyvät; kukin tulee, menee; jokaisell’ eläissään on monta osaa”.

Meillä kaikilla on erilaisia rooleja ja esitämme rooleja toistemme kanssa. Joskus olemme omaksuneet jonkun roolin jo hyvin varhain lapsuudessa, roolin josta pidämme tiukasti kiinni: ” se joka on kiltti, se joka hoitaa hommat, se joka on vihainen , se joka aina kärsii”. Usein jos joku astuu pois totutusta roolistansa, käyttäytyy erilailla, ottaa kontaktia erilailla tai on vain erilainen kuin ennen, se aiheuttaa hämmennystä ja vahvoja reaktioita ihmisissä ympärillä, ihmissuhteessa, perhedynamiikassa, työyhteisössä.  Tämä siksi että yhden muuttuminen heiluttaa rakenteita ja kutsuu muitakin muutokseen.

Naamion riisuminen

Rooleilla leikkiminen voi olla hauskaakin, varsinkin kun teemme sen tietoisesti. Kuitenkin yksi tantristen harjoitusten perusideoita on naamioiden ja roolien riisuminen ja oman todellisen, autenttisen itsemme paljastaminen sekä itselle että muille. Se on avain syvempään intiimiin kontaktiin, läheisyyteen, sisällämme ja ulkopuolellamme.

Kun improvisoimme tärkeintä on että tunnemme olevamme turvassa toisten näyttelijöiden kanssa. Tiedän että siinä vieressä on läsnä kaveri joka ryntää apuun koska tahansa tarvitsen sitä. Silloin uskallan rohkeasti heittäytyä ja pistää itseni likoon. Ja aivan kuten näyttämöllä, silloin kun tunnet olevasi turvassa ihmisuhteessasi, tulet nähdyksi, sinut hyväksytään ja sinua rakastetaan juuri sellaisena kuin olet, uskallat pudottaa naamiosi. Se on on tie todelliseen läheisyyteen. Siihen intiimiin yhteyteen jota me kaikki pohjimmiltamme kaipaamme ja janoamme.

Joten otetaan aikaa toisillemme näinä pimeinä syystalven iltoina, nautitaan ja inspiroidutaan intohimoisesta, tietoisesta leikistä toistemme kanssa, joko naamioiden kanssa tai ilman.

Rakkaus tuli kuin myrsky

Kirsti KuosmanenParisuhde, Rakkaus, Tunteet

Rakastuin. Ja mitä siitä seurasi? Hulluus. Täyslaidallinen… Niinpä tietysti, vai mitä muuta voi olettaa kun on tantraopettaja, psykoterapeutti ja valmentaa ihmisiä päivät pääksytysten itsensä rakastamisen, seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden alueilla? Hah! Joka tapauksessa muutama kuukausi sitten elämääni tuli mies. Maaginen ja ihana. Täysin puun takaa. Rakkaus tuli kuin myrsky.

Särkynyt sydän

Olen tuntenut, ihan fyysisestikin, että sydämeni on ollut suljettu jo useamman vuoden. Olen hoitanut sydäntäni parhaani mukaan tantrisilla rituaaleilla ja rakastavalla meditaatioilla, mutta se on pysynyt suljettuna. Ja yhtäkkiä jotain tapahtui kun kohtasin tämän miehen, sydämeni avautui.

Mutta sieltä ei tullut ulos vain rakkautta. Kun sydämen voimat yhtyivät seksuaalisuuteni voimaan jonka olin avannut tantran myötä, näiden yhdistynyt voima oli kuin hyökyaalto joka iski päälleni. Meren pohjamudista nousivat kaikki epävarmuuteni, pelkoni, sisäisen lapseni hätä ja suuren suuri yksinäisyys. Se ikuinen ulkopuolisuuden tunne. Hylkäämisen pelko, jota olin kantanut mukanani piilotettuna syvälle sydämeeni. Pelko joka sai minut pitämän aina jonkun muurin rakkauden ja minun välillä.

Se muuri oli myös seksuaalisuuteni ja rakkauden välillä. Toisia olen rakastanut ja toisia kohtaan tuntenut intohimoa mutta pidemmän päälle näiden kahden yhdistäminen on ollut haastavaa.

Hulluuden hyökyaalto

Olin kyllä käsitellyt näitä teemoja omassa terapiassani aikoinaan. Mutta nyt syvimmätkin ja hurjimmatkin demonit olivat irti.

Pääni oli aivan pyörällä kun kävin mielessäni loputtomia keskusteluja itseni kanssa, miehen kanssa, sisäisen lapseni kanssa. Minulla oli fyysisiä kipuja, itkin ja huusin kun tuntui että sydäntä revittäisi rinnastani. Käytin noitavoimiani ja katsoin korteista vastauksia. Sain sielunsisariltana tukea. Meditoin ja vaadin elämältä vastausta mikä on tämä oppitunti ja miksi joudun kokemaan tällaista tuskaa. Tein lisää rituaaleja ja psykoterapeuttisia harjoitteita. Kenties katkoin vuosisataisia sukuni perintönä tulleita kahleita. Tulen särkyneitten sydänten suvuista, molemmista sukulinjoista kaikki ovat sairastuneet tai kuolleet sydäntauteihin. Kenties rakkauden puutteeseen.

Ylös nousivat myös kaikki ne lapsuudessa, nuoruudessa, elämän varrella syntyneet pelot kun kukaan ei ollut minua varten, minun kanssani. Pelot jotka ovat yrittäneet suojella minua etten haavoittuisi lisää läheisissä ihmissuhteissa.

Myrskyn silmässä

Rakkaus tuli kuin myrsky. Ja lopulta se vaati minua antautumaan. Antautumaan ehdoitta. Rakkaus vaati minut itselleen. Enää en eläisi ilman sitä. En tyytyisi rakkauden murusiin tai turvaisi olemassaoloani tutulla tavalla kieltäytymällä rakkaudesta.

Sydämeni, vähän repaleisena rinnassani, täyttyi tulesta, valosta ja tilasta. Intohimosta. Sydämeni hengitti iloa ja vapautta. Rakkaus pursusi ulos minusta.

Olin myrskyn silmässä, täysin tyyni ja rakastava. En tarvinnut mitään. Koko elämäni olen kaivannut jotain, jonnekin, etsinyt vastauksia. Nyt olin saapunut sinne missä olin aina ollut. Minä olin rakkaus.

Rakkauden oppitunti

Ihmissuhteet ovat peili ja suurin opettaja. Kun olemme yksin emme joudu kohtaamaan joitakin niistä syvimmistä haavoista jotka liittyvät ihmissuhteisiin, intiimiin läheisyyteen ja kontaktiin. Meissä on osia jotka näyttäytyvät vain silloin kun kohtaamme toisen. Olemme sosiaalisia eläimiä. Vain rakkauden kannattelemana pelkosi ja syvimmät haavasi uskaltavat ryömiä ulos päivänvaloon. Järjetön käytöksemme, vinksahtaneet lausahdukset ja holtittomat tunteemme.

Rakkaussuhde on mahdollisuus kasvuun, jossa molemmat kantavat vastuun omista tunteistaan, molemmat uskaltavat olla haavoittuvia, osaavat ilmaista todelliset halunsa ja uskaltavat käydä myös ne keskustelut jotka ovat vaikeita. Se on suuri mahdollisuus olla rehellinen itsellesi ja partnerillesi, valita rakkaus vaikka se olisi haastavaa. Kuinka erilainen maailmamme olisi jos meille olisi opetettu tämä.

Olen kiitollinen tästä rakkauden oppitunnista joka sai minut polvilleni, tutustumaan entistä paremmin varjoihini, haavoittuneeseen lapseen sisälläni, kohtaamaan taas kerran hauraan inhimillisyyteni ja kohtaamaan elämän entistä rakastavampana.

Ja miten rakkaustarinani päättyi? Kenties niin että mies laski lahjansa jalkojeni juureen ja jatkoi matkaansa omaa polkuaan seuraten mutta Rakkaus jäi. Tai niin että mieskin oli valmis, kesti hulluuteni, naisen tunteiden voiman, otti minut syliinsä ja kohtasi minut rakkaudessa. Kuka tietää? Rakkaus on suuri mysteeri.

Villinaisen ja enkelin seksuaalinen vallankumous

Kirsti KuosmanenNaisen seksuaalisuus, Nautinto, tantra

Villinainen ja Enkeli

Edessäni on kaksi tyynyä lattialla. Istun toiselle niistä ja eläydyn siihen osaan itseäni, psyykettäni joka on ikuinen prinsessa, joka odottaa prinssiä pelastamaan, tuomaan turvaa ja vakautta. Hän on kiltti ja viaton enkeli. Toisella tyynyllä on toinen puoli minua, seksuaalisuutta tihkuva hurja villinainen, intohimoinen tantrinen jumalatar, kaikkien lutkien kantaäiti, joka nauttii estottomasti erotiikasta ja seksistä. Ja joka on villi ja vapaa.

Miten minulla modernilla naisella on vielä tämä jako sisälläni ja ammottava kuilu niiden välillä? Eikö ole täysin normaalia ja hyväksyttävää että nainen saa olla seksuaalisesti aktiivinen? Joka tuutista tulee seksiä, miten sitä voi vielä hävetä?

Irti kontrollista

Seksuaalinen ja sensuaalinen nautinto on superfoodia kehollesi, hermostolle ja soluille. Se saa sinut säteilemään ja se maadoittaa sinut omaan voimaasi.

Se että naisten voimaa on painettu alas poliittisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti on suorassa yhteydessä siihen että naisen seksuaalisuutta ja nautintoa on kontrolloitu vahvasti. Naomi Wolf kirjoittaa kirjassaan ”Vagina” siitä kuinka seksuaalisen nautinnon kautta erittyvä dopamiini saa meidät tuntemaan itsemme itsevarmoiksi, ilmaisemaan mielipiteemme ja rajamme selkeästi, johtamaan itseämme ja muita selkeästi työtehtävissä.

Historiallisesti patriarkaalisessa systeemissä kunnon naiset eivät olleet yhteydessä seksuaalisuuteensa, valtaan ja voimaansa. Huonot naiset saivat olla seksuaalisia mutta heitä arvosteltiin ankarasti, häpäistiin ja heidät jätettiin yhteiskunnan ulkopuolelle. Juuret tähän ajatteluun olivat vallalla olevissa uskonnoissa joissa, lähes kaikissa, naisen seksuaalisuus ja kehollisuus on leimattu pahaksi ja syntiseksi. Nämä uskonnolliset ja yhteiskunnalliset uskomukset vaikuttavat kollektiiviseen alitajuntaamme vielä vahvasti tänäkin päivänä vaikka emme aina tiedosta niitä.

Kun rakastumme tai rakastelemme, avaamme itseämme syvältä, sukellamme alitajuntaan, avaamme puolustusmekanismejamme, olemme haavoittuvaisia. Ja hups, sieltä nämä uskomukset pulpahtavat pintaan.

Eikö seksuaalisuus voisi olla meissä se viattomin osa? Se on alkuperäinen voima minkä tuloksena olemme kaikki syntyneet, luonnollinen osa, osa luontoa.

Vapaa seksuaalisuus ja nautinto

Patriarkaalinen ja uskonnollinen systeemi riisui naiset järjestelmällisesti vallasta, joten on vallankumouksellista ottaa oma seksuaalisuus ja nautinto haltuun ja omistaa sen voima. Kun tunnet itsesi eheäksi nautinnossasi, seksuaalisuudessasi ja hekumassasi, tunnet oman voimasi.

Vapaa kehon, mielen ja tunteiden ilmaisu ja ekstaattisuus johtavat terveyteen ja onnellisuuteen kaikilla elämän alueilla. Jos seksuaalinen ilmaisumme on jäykkää ja kankeaa, olemme sisäisesti kankeita, emme löydä yhteyttä muihin ja elämä voi tuntua taistelulta.

Se että vapautat seksuaalisen ilmaisusi ei ole pikku asia vaan sillä on syvät psykologiset vaikutukset koko elämääsi.

Osa omaa ilmaisuani on tulinen seksuaalisuus, noita, paha-tyttö sekä rentoutunut, kaunis, herkkä seksuaalisuus, enkelimäinen hyvä-tyttö. Kun saan nämä yhteyteen toistensa kanssa ja tasapainoon sisälläni, saan rikkaampia seksuaalisia kokemuksia, saan kokea nautinnon eri makuja, eri sävyjä.

Tantra ja sulautuminen

Tantristen harjoitusten yksi tärkeä elementti on se että yhdistämme ja kannattelemme sisällämme olevia ääripäitä.

Seison kahden tyynyn välissä ja annan näiden kahden eri puoleni sulautua sisälläni ja luoda jotain uutta. Ne yhdistyvät tulisiipiseksi Fenix linnuksi, joka levittää siipensä, lentää voimakkaasti ja korkealle. Lopulta makaan vihreällä niityllä naisen hahmossani. Olen rauhassa, olen aistillisen seksuaalinen.

Olen villi, vapaa ja viaton.

Nautinnon kuningatar

Kirsti KuosmanenNautinto

Nautinnon-kuningatar-Kirsti-Kuosmanen
Kasvu naiseksi

Äiti otti minut syliin kun olin tulossa teini-ikään ja muistutti taas kerran siitä että olen rakastettava juuri sellaisena kuin olen, kuinka ihanaa on kasvaa naiseksi ja nyt kun astun yhä enemmän omaan seksuaaliseen voimaani saan tutkia sitä rauhassa, olen turvassa ja se tulee olemaan suuri nautinnon lähde koko elämäni ajan… Ei ottanut. Ei olut tapana silloin, eikä taida olla tapana vieläkään. Ainakaan useimmiten. Sain oppini miestenlehdistä ja siellä ei kyllä naisen nautinnosta puhuttu. Nainen oli raastavan halun kohde tai kiimainen ämmä. Sanamuodot eivät olleet kovin runollisia.

Seksuaalinen halu ja nautinto heijastaa myös kykyä nautintoon ja haluamiseen muilla elämän alueilla. Litra jäätelöä tai suklaalevy pitää syödä yksin ja salaa koska siinä on jotain hävettävää. Se kun on syntisen hyvää.

Useimmat meistä on opetettu pelkäämään nautintoa jo lapsuudessa, syystä tai toisesta sitä ei saanut näyttää, se ei ollut sopivaa. Siipemme leikattiin. Meidät on sopeutettu yhteiskuntaan, perheeseen, yhteisöön jossa on paljon seksuaalisuuteen, nautintoon ja haluun liittyviä huonoja uskomuksia, häpeää, syyllisyyttä ja tabuja. Suojellakseen meitä kehomme on voinut tulla tunnottomaksi tai halut kadonneet.

Valitsen nautinnon

Kuitenkin kun olemme kosketuksessa omaan nautintoomme, meidän on helpompi rakastaa, luoda upeita ihmissuhteita ja saavuttaa asioita joita haluamme elämässä. Sanoa ”kyllä” elämälle.

Valitsen nautinnon tietoisesti. Otan takaisin voiman tehdä omia valintoja. Uudestaan ja uudestaan. Teen arjen kokemuksista nautinnon kokemuksia. Juhlistan pienintäkin nautintoa kehossani ja elämässäni. Se mihin kiinnitän huomioni, se mille annan energiani ja rakkauteni kasvaa kuin itsestään.

Meidät on rakennettu tuntemaan sensuaalista, aistillista ja seksuaalista nautintoa. Tätä voi tutkia yksin tai kumppanin kanssa. On hyvä unohtaa kaikki päämäärät ja maalit, vain antautua hetken vietäväksi. Rentoutuminen ja antautuminen ovat avaimia nautintoon.

Omista oma seksuaalinen nautintosi

Tämä on erittäin tärkeää etenkin naisille. Kun kasvoimme naisiksi harvaa meistä opetettiin todella iloitsemaan kehostamme ja seksuaalisesta nautinnosta, juhlistamaan itseämme. Opimme heijastamaan oman nautinnollisen, ekstaattisen ja säkenöivän seksuaalisuutemme rakastajaamme. Annoimme oman seksuaalisen voimamme pois ja aloimme odottamaan että he täyttävät tarpeemme ja että on heidän vastuullaan että voimme hyvin.

Kun tunnemme oman nautintomme emme ole väärällä tavalla riippuvaisia toisista. Siitä tilasta on aivan erilaista jakaa nautinto ja seksuaalisuus toisen kanssa, lähteä yhteiseen leikkiin.

Se että emme uskalla ilmaista tunteitamme vapaasti, voi myös tukahduttaa nautinnon ja halut. Vapaasti virtaava energia kehossa , mielessä ja tunteissa johtaa terveyteen ja hyvinvointiin kaikilla tasoilla.

Minä haluan

Myös halu on kaltoin kohdeltu kulttuurissamme. Kaikenlaiset halut, ei vain seksuaaliset. Haluaminen on väärin, haluamme liikaa, se ei ole sopivaa tai halut eivät ole oikeanlaisia.

Sanomme kyllä haluillemme, paljastamme halumme, uskallamme seurata halujamme, rakastamme halujamme. Innostavia, mehukkaita, hauskoja, hekumallisia haluja. Usko tai älä, lopulta ne johdattavat meidät takaisin omaan sisäiseen totuuteemme, siihen mitä me todella olemme, aitoon alkuperäiseen itseemme, jossa olemme kokonaisia, rakastamme pyyteettömästi ja vilpittömästi. Elämästä tulee vakaampaa, merkityksellistä ja nautinnollista. Ei kaaosta kuten meille on ehkä uskoteltu.

Oma tie

Kaikki olemme erilaisia ja pakettiratkaisuja ei ole. Se tekeekin tästä tutkimusmatkasta hauskaa ja mielenkiintoista. Voimme lähteä uteliaana tutkimaan mitkä ovat omat syvimmät halut ja mistä kaikesta voimme saada nautintoa. Elämä voi olla seikkailu.

Minä ainakin haluan olla voimaa pursuava, elämää sykkivä, eloisa, värisevä, säkenöivä ja syvästi nauttiva nainen. Nautinnon Kuningatar.

Seuraavissa blogeissa perehdyn syvemmälle näihin aiheisiin: aistinautintoihin, oman kehon rakastamiseen, antautumiseen, tunteiden ilmaisuun, sooloseksiin, nautintoon kumppanin kanssa, haluun, omaan kukoistukseen ja tantraan.